Meniu

Covoraș de masaj ca mijloc de prevenire a defectelor tălpilor la copii

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

6 luni în urmă 9

Covoraș de masaj ca mijloc de prevenire a defectelor tălpilor la copii

Formarea piciorului este o etapă importantă în viața fiecărui copil. Dar în lumea de astăzi, unde sunt prea multe suprafețe plane, acest proces poate să nu meargă în mod natural. Și atunci se pot dezvolta picioarele plate. Covor ortopedic senzorial vă ajută la prevenirea acestei probleme.

Picioare plate: grade, simptome și tipuri

Platfusul este o deformare în care arcurile tălpii dispar sau devin mai mici, motiv pentru care aceasta atinge complet sau parțial suprafața podelei. Acest lucru este cauzat de slăbirea ligamentelor și a mușchilor tălpii. În această stare, arcul longitudinal și transversal nu pot îndeplini funcția de amortizare.

Există următoarele tipuri în funcție de simptomele platfusului:

 1. Transversal. Arcul transversal care trece de-a lungul bazei degetelor se aplatizează. Poate apărea la un singur picior sau la ambele picioare simultan.
 2. Longitudinal. Se aplatizează arcul longitudinal, care se situează de-a lungul tălpii. Mărimea piciorului crește.
 3. Combinat. Acesta combină patologia transversală și longitudinală.

Există trei stadii ale picioarelor plate:

 • primul. Deformarea nu a început încă, dar ligamentele și mușchii sunt deja slăbiți. Copilul simte durere și disconfort la nivelul picioarelor după activitate, dar acestea dispar după odihnă;
 • al doilea. Arcurile se micșorează, iar piciorul se lățește și devine mai plat. Senzații de durere constantă, chiar și în gambă, mersul și postura sunt perturbate;
 • al treilea. Absența arcurilor este deja vizibilă vizual, degetele sunt deformate. Durerea se răspândește la șolduri și fese;

În cazul piciorului plat transversal, există, de asemenea, un al patrulea stadiu. Degetul mare se abate de la baza osoasă cu mai mult de 40°.

Cele mai citite articole

Vă rugăm să rețineți că metodele de determinare a picioarelor plate la copil nu oferă întotdeauna un rezultat garantat. De exemplu, copiii cu vârsta sub 6-7 ani pot avea încă picioare plate. Și aceasta va fi o normă. De aceea este atât de important să vizitați regulat un ortoped pediatru.

Cauzele picioarelor plate și exerciții pentru prevenirea acestora la copii

În cazul copiilor, picioarele plate se pot dezvolta din următoarele motive:

 • predispoziție genetică;
 • anomalii congenitale ale piciorului;
 • încălțăminte de calitate scăzută. Tălpile se pot deforma la orice vârstă. Prin urmare, vă recomandăm să purtați încălțăminte ortopedică pentru adulți;
 • activitate fizică insuficientă;
 • excesul de greutate;
 • traumatisme și fracturi ale membrelor inferioare;
 • distrofie musculară și multe altele.

Doar un ortoped pediatru poate determina în mod clar prezența platfusului. Medicul poate prescrie, de asemenea, un set de exerciții pentru corectarea platfusului. Acestea vor contribui la îmbunătățirea maximă a funcției de amortizare a tălpii.

Covorul ortopedic pentru copii — una dintre modalitățile de prevenire a picioarelor plate

Cea mai simplă și mai accesibilă opțiune de exerciții pentru platfus la copii și adulți este mersul desculț pe o suprafață reliefată. Puteți merge pe terenuri neuniforme și pe iarbă, pe plaje cu prundiș și nisip. Acasă, aceste suprafețe vor fi înlocuite de covorașele de masaj pentru picioare. Aceste produse ortopedice imită terenul natural neuniform, ceea ce vă permite:

 • să consolidați mușchii și ligamentele membrelor inferioare;
 • să îmbunătățiți circulația sângelui și coordonarea mișcărilor;
 • să vă formați un mers ușor și o postură bună.

În plus, întreaga familie poate să folosească covor senzorial bebelusi și să se bucure de beneficiile masajului la picioare. Și puteți alege cu ușurință acest produs ortopedic pe Ortek. Catalogul online oferă modele pentru toate vârstele și necesitățile, la prețuri accesibile.

Conform materialelor: https://ortek.ro/

Cele mai citite articole