Meniu

Chirurgia estetică – care sunt cele mai populare intervenții alese de femei în 2024

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

4 luni în urmă 4

Chirurgia estetică – care sunt cele mai populare intervenții alese de femei în 2024

Procedurile estetice, utilizate pentru a corecta o varietate de imperfecțiuni, de la riduri și linii fine până la cicatrici și pete pigmentare, reprezintă o modalitate populară de îmbunătățire a aspectului fizic și al stimei de sine. Pe lângă tratamentele non-invazive și minim-invazive, tratamentele invazive (intervențiile chirurgicale) au devenit alegeri uzuale pentru ca femeile (și nu numai) să se simtă bine în pielea lor și să își îmbunătățească calitatea vieții.

Deși topul procedurilor estetice la care multe femei recurg pentru a-și îmbunătăți aspectul include în general proceduri non-chirurgicale care oferă rezultate temporare, într-o clinica chirurgie estetica întâlnim din ce în ce mai des paciente ce aleg tratamente chirurgicale pentru a fi mulțumite cu imaginea lor din oglindă și pentru a îmbunătăți permanent zone ale corpului de la nivelul feței și corpului. 

Augmentarea mamară – implanturile cu silicoane

Augmentarea mamară este un procedeu chirurgical efectuat pentru mărirea sânilor. Aceasta a devenit o intervenție pe care foarte multe femei o aleg pentru a își ajusta formele și pentru a-și consolida încrederea în sine, tocmai de aceea a devenit o intervenție ce supune pacientele la riscuri minime și oferă un timp de recuperare optim.

Intervenția de augmentare mamară cu silicoane poate ajuta nu numai în cazuri în care se dorește mărirea propriu-zisă a sânilor, ci și în cazul asimetriilor, a îmbunătățirii formei și a ridicării sânilor. Un medic chirurg profesionist vă va asculta și veți stabili împreună care sunt așteptările și temerile în ceea ce privește intervenția. 

În ceea ce privește costurile, detaliile despre pret implant mamar cu silicoane diferă de la femeie la femeie și sunt stabilite în funcție de fiecare pacient în parte, în cabinetul medicului chirurg.

Chirurgia feței – rinoplastia, blefaroplastia și liftingul facial

Cele mai citite articole

Chirurgia nasului (rinoplastia), a pleoapelor (blefaroplastia) sau liftingul feței au devenit procedee întâlnite foarte des în rândul femeilor din România și de peste hotare. Aceste proceduri ajută la ajustarea imperfecțiunilor și consolidează încrederea în sine a pacientelor. 

Astfel, acestea sunt soluții ideale atunci când se dorește micșorarea sau ajustarea nasului, ridicarea pleoapelor sau diverse intervenții la nivelul feței.

Asemeni implanturilor mamare, este important ca în cazul oricărei intervenții estetice să se țină cont în totalitate de recomandările medicului chirurg în ceea ce privește vindecarea și recuperarea (indicațiile referitoare la gradul de efort permis, la igienă, medicația și îngrijirea pe parcursul postoperatoriu sunt esențiale în cadrul oricărei intervenții).

Tratamentele estetice, în special augmentarea mamară, cea mai frecventă intervenție estetică invazivă, au devenit alegeri ce pot ajuta în special femeile să ducă o viață mai bună și să își îmbunătățească imaginea proprie. 

În ultima vreme, tratamentele estetice chirurgicale executate de un chirurg cu expertiză vastă expun pacientele la riscuri minime, iar tehnologiile de ultimă generație fac recuperarea foarte ușoară.

Cele mai citite articole