Meniu

Cele mai potrivite jucării pentru copiii de 5 ani

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 36

Cele mai potrivite jucării pentru copiii de 5 ani

Copiilor de vârstă preșcolară din ziua de azi nu le place, contrar a ceea ce crede majoritatea, doar ca să stea la tabletă. Vor ca să alerge și să se joace întruchipând diferite roluri de oameni mari sau personaje fantastice din desenele animate favorite. Se imaginează medici, profesori, aviatori, astronauți, exploratori, astronomi și biologi, dar și salvatori ai planetei înzestrați cu forțe magice. Prin urmare, jucăriile pentru copiii cu vârsta de 5 ani trebuie să fie creative pentru a-i atrage atenția celor mici și să se potrivească în lumea pe care și-o făuresc și în existența căreia cred 100%.

Marea Resetare în materie de jucării pentru copii

Societatea se află acum în plin proces de schimbare. Tehnologia avansează în ritm amețitor, așa că apar noi și noi atracții pentru copiii de toate vârstele: de la jucării bebe și până la prichindei mai mărișori, magazinele online sunt doldora de modele upgradate, care încearcă să țină pasul cu vremurile. 

Dacă ne referim strict la copilașii de 5 ani, aceștia încep ca să prefere jucării mai complexe, moderne, să se orienteze spre jocuri  care necesită mai mult efort fizic, creativitate și logică. Chiar și dacă un micuț este foarte retras, ușor distras sau are probleme de concentrare mai mult de câteva minute pe un anumit subiect, părinții trebuie să știe că există și pentru el jucării specifice, anume create la sfatul psihologilor. Cu toate acestea, pentru cazuri speciale, mai întâi este bine să se consulte un expert.

Cum alegi o jucărie pentru un copil de 5 ani?

Când vine timpul ca să alegeți jucăria potrivită pentru un copil de cinci ani,  în calitate de părinte sau bunic trebuie să țineți cont de anumite lucruri importante:

– intervalul de vârstă pentru care utilizarea jucăriei este recomandată de către producător;

– materialele din care este fabricată jucăria;

– versatilitatea acesteia;

Cele mai citite articole

– dimensiunile pe care le are;

– dacă jucăria se folosește individual sau pentru un joc colectiv etc.

În funcție de gustul copilului, unele jocuri vor fi mai distractive decât altele. De aceea, este important să te uiți la profilul copilului tău înainte de a-i oferi o nouă jucărie. 

Ce calități trebuie să aibă jucăriile pentru un copil de 5 ani?

Jucăriile pentru copiii cu vârsta de 5 ani ar trebui să le stimuleze acestora creativitatea și memoria, astfel încât micuții să își extindă aria cunoștințelor generale, să își îmbogățească vocabularul, tonusul muscular, abilitățile practice. De asemenea, ar trebui să îi motiveze pe copii să fie mai independenți, să ia inițiative, să își rezolve singuri problemele ce apar inerent în jocurile lor, să își dezvolte capacitatea de a socializa cu alți prichindei de vârsta lor, dar și de a comunica mai bine cu persoanele adulte (mai ales dacă se joacă împreună cu ele).

Puteți găsi acum în magazinele online jucării pentru copiii de 5 ani cu cele mai inovatoare funcții și cu scopuri extrem de variate. Există tot felul de vehicule, obiecte sportive, păpuși, jocuri de societate, jocuri de construit roboți etc.

Unele dintre obiectele de joacă le permit copiilor ca să își exerseze utilizarea corectă a limbajului, altele îi ajută la îmbunătățirea abilităților artistice, precum ar fi desenul și pictura, muzica, dansul, teatrul. 

Este recomandat să lăsați un copil dvs. de 5 ani să decidă singur ce jucării vrea?

Nu este recomandabil ca un prichindel să decidă întotdeauna ce jucării să i se cumpere. Cu toate acestea, este recomandat ca părinții să țină cont de gusturile și opiniile lui atunci când alege o jucărie sau alta.

Este bine pentru un copil de 5 ani ca să își poată exprima opiniile, dar adulții ar trebui să fie totuși aceia care vor lua deciziile finale. O idee ar fi aceea de a-l lăsa pe cel mic ca să aleagă una dintre două sau trei opțiuni de jucării pe care i le oferă părinții sau bunicii.

Cele mai citite articole