Meniu

Cele mai bune moduri de a face față hipertensiunii arteriale

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

2 luni în urmă 0 1

Uneori, oamenii se confruntă cu probleme pe care vor să le trateze singuri. Motivele pentru acest lucru pot fi diferite. În primul rând, este posibil ca aceștia să nu dorească să meargă la medic din lipsă de timp. În plus, unii dintre ei ar dori pur și simplu să gestioneze singuri problema. Firește, nu este cea mai bună idee atâta timp cât doar medicul este cel care poate diagnostica care este exact problema de sănătate și poate sugera tipul de terapie potrivit. Cu toate acestea, dacă este cazul hipertensiunii arteriale, există câteva lucruri pe care persoana le poate respecta pentru a face situația mai bună.

Încercați tipul de dietă potrivit

Ceea ce mănâncă zilnic pacienții cu hipertensiune arterială se dovedește a fi mai important decât cred ei. Iată câteva sfaturi care vor deveni cele mai semnificative:

  • Este o idee excelentă să reduceți cantitatea de grăsimi saturate pe care le consumați. Aceasta se referă la alimentele procesate, carnea grasă și produsele lactate care sunt bogate în grăsimi;
  • Astfel de pacienți sunt sfătuiți să crească consumul de fructe, legume și cereale integrale;
  • Peștele, nucile și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi vor fi o alegere ideală pe care să o respectați;
  • Mai mult, ar putea fi util să luați Tonerin. Acesta va normaliza tensiunea arterială, iar dumneavoastră vă veți simți mult mai bine ca urmare.

Gândiți-vă la pierderea în greutate și nu consumați prea multă cafea

Pierderea în greutate va fi relevantă pentru cei care sunt supraponderali. Problema este că există o legătură între greutatea excesivă și hipertensiunea arterială. Cu toate acestea, acest proces de pierdere în greutate nu trebuie să fie prea dur pentru organism.

Puteți selecta ceva în care să vă implicați și care vă va ajuta să simțiți plăcere. Unii oameni sunt îndrăgostiți de cursurile de yoga, în timp ce alții se bucură de alergarea care nu va fi prea lungă și grea. Așadar, rămâi la ceea ce este mai mult sau mai puțin confortabil pentru tine.

Cele mai citite articole

În ceea ce privește cafeaua (apropo, se referă și la băuturile energizante), nu este indicat să bei prea multă cafea pentru cei care s-au confruntat cu hipertensiune. Chestiunea este că cofeina constrânge arterele și crește ritmul cardiac. Ambele aspecte agravează și mai mult problema hipertensiunii.

Asigură-te că bei suficientă apă în timpul zilei

Acest lucru este mai important decât ați putea crede că este. Atâta timp cât organismul este deshidratat, acesta va produce hormoni de stres pentru a menține fluxul de sânge către organe. Prin urmare, este mai probabil să aibă loc o tensiune arterială ridicată într-un astfel de caz. Așadar, deshidratarea este mai gravă decât pare la prima vedere.

Stresul este cel mai mare dușman al tău

Acesta este un aspect cu adevărat vital de care trebuie să țineți cont. Stresul este capabil să influențeze organismul în mod cu adevărat negativ. În ceea ce privește persoanele cu hipertensiune arterială, lucrurile vor fi și mai rele aici. Din nou, stresul cronic determină creșterea hormonilor de stres care constrâng arterele.

Cele mai bune modalități de a combate stresul sunt meditația, yoga, somnul de calitate, efectuarea de pauze în timpul zilei (naosul este doar o variantă perfectă de respectat) și ascultarea de muzică. Fiecare își alege lucrurile care îl ajută să facă față stresului în cel mai eficient mod. Și, dacă reușești să faci acest lucru cu succes, vei începe să observi îmbunătățiri relevante în starea ta de hipertensiune foarte curând.

Acesta este tot ce trebuie să luați în considerare. Cu toate acestea, ar trebui să vizitați imediat medicul în cazul în care observați că starea dumneavoastră se înrăutățește. Aceasta poate fi foarte periculoasă pentru sănătatea generală. De aceea, este lipsit de sens să fii riscant aici.

Cele mai citite articole

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *