Meniu

Ce sunt concierge doctorii?

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

10 luni în urmă 0 50

Pentru ca românii să aibă acces la servicii medicale premium, numeroase rețele private de sănătate oferă o gamă variată de abonamente, toate la un preț accesibil.

Unul dintre aceste servicii este cel de concierge doctor, care este destinat în mare parte pacienților care au nevoie de monitorizare frecventă a sănătății.

Dacă te confrunți cu o astfel de problemă și ai nevoie de atenție medicală mai detaliată, continuă să citești acest articol pentru a afla despre serviciile și beneficiile oferite de concierge doctori, sau poți intra aici pentru o descriere mai clară.

Ce este un concierge doctor?

Concierge doctorul se ocupă în mare parte de evaluarea sănătății și de crearea unui plan de investigații și tratament personalizat.

De obicei, acestia sunt plătiți o sumă fixă pe lună, pentru a monitoriza sănătatea unui pacient. Câteva dintre activitățile lor includ:

  • interpretarea rezultatelor;
  • consultații;
  • cererea de analize și alte teste specifice;
  • eliberarea rețetelor sau a biletelor de trimitere etc.

Ce nu intră în activitățile unui concierge doctor însă, sunt procedurile chirurgicale sau orice alte activități care țin de diferite specialități. Pentru aceste cazuri, doctorul va elibera bilete de trimitere către cadrele medicale specializate.

În trecut, serviciile acestor cadre medicale erau folosite mai mult de către pacienții cu o situație financiară bună. Acum însă, clinicile private din România oferă aceste servicii premium la un preț mult mai accesibil pentru majoritatea populației.

Beneficiile oferite de concierge doctor

Pentru multe persoane, concierge doctorul este asemănător unui medic personal, care este disponibil în funcție de programul tău, nu viceversa. Chiar dacă această comparație este foarte simplă și poate puțin exagerată, descrie totuși unul dintre beneficiile unui astfel de serviciu premium.

Acces direct la consultații și interpretări de analize

Cele mai citite articole

Fie că este vorba de o consultație generală în cabinet sau doar de o simplă discuție prin platforma de telemedicină (conversații video), poți intra rapid în contact cu doctorul concierge, pentru problema sau nelămurirea pe care o ai în acel moment.

Prin serviciul oferit, se pot programa consultații în aceeași zi, oferindu-ți astfel acces rapid la informațiile medicale necesare.

Evitarea sălilor de așteptare

De regulă, concierge doctorii preiau un număr specific de pacienți, pentru a putea oferi servicii rapide, personalizate și de calitate. Asta înseamnă că vei evita sălile de așteptare, atunci când dorești o consultație generală sau poți aștepta în propria casă, pentru conversații video online.

Avantaj financiar

În general, pacientul plătește pentru fiecare consultație efectuată, lucru care poate duce la o sumă lunară destul de mare, mai ales dacă ai o problemă de sănătate care necesită monitorizare frecventă.

În acest caz, serviciul premium de a avea un concierge doctor poate reprezenta un avantaj din punct de vedere financiar, deoarece nu există de obicei un număr specific de consultații pe lună. Asta înseamnă că poți să discuți și să fii monitorizat de câte ori ai nevoie, toate serviciile intrând în costul lunar fix.

Servicii personalizate

Ciclul de servicii oferite de un concierge doctor arată în mare parte cam așa:

  1. identificarea gradului de sănătate și orice potențiale riscuri;
  2. verificarea dosarului medical personal;
  3. cererea investigațiilor necesare;
  4. stabilirea unui plan de tratament personalizat;
  5. monitorizarea și verificarea eficientei tratamentului.

Fiecare pacient al doctorului primește investigații și tratament personalizat, în funcție de gradul de sănătate al acestuia și de absența sau prezența altor afecțiuni sau complicații.

Dacă ești de părere că tu sau cineva apropiat ție ar putea beneficia de serviciile unui concierge doctor, atunci intră în contact cu una dintre rețelele de sănătate private care oferă astfel de servicii medicale și discută cu ei despre ofertele disponibile!

Cele mai citite articole

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *