Meniu

Cât durează un implant dentar, durata de viață

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

1 an în urmă 114

Cât durează un implant dentar, durata de viață

Dacă te întrebi cât rezistă un implant dentar, ce durată de viață are, si cat costa un implant dentar in toata gura, citeste acest articol.

Durata de viață a unui implant dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Îngrijirea dentară adecvată: O igienă orală corespunzătoare, inclusiv periajul zilnic și utilizarea aței dentare, poate prelungi durata de viață a implantului dentar.
 • Starea generală de sănătate: Boli precum diabetul sau afecțiunile sistemului imunitar pot afecta vindecarea și durata de viață a implantului dentar.
 • Calitatea implantului dentar și a materialelor folosite: Un implant dentar de înaltă calitate și materiale durabile pot oferi o durată de viață mai lungă.
 • Gradul de utilizare: Implanturile dentare pot fi supuse uzurii, în special în cazul în care sunt utilizate pentru a susține proteze dentare sau în cazul în care se exercită presiune excesivă asupra lor.

În general, un implant dentar de bună calitate poate dura între 10 și 15 ani sau chiar mai mult, cu o îngrijire corespunzătoare și un stil de viață sănătos. 

Este important să efectuezi controale regulate la medicul stomatolog și să urmezi instrucțiunile pentru igiena orală pentru a prelungi durata de viață a implantului dentar și a te asigura că rămâne sănătos și funcțional pe termen lung.

Rata de succes a implanturilor dentare

Rata de succes a implanturilor dentare este foarte ridicată, cu o rată medie de succes de peste 95%. Cu toate acestea, rata de succes poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Gradul de experiență și calificare a medicului dentist: Un medic dentist experimentat și calificat poate realiza implanturile dentare cu o rată de succes mai mare.
 • Calitatea și tipul implantului dentar: Implanturile dentare de înaltă calitate, precum cele fabricate din titan de înaltă calitate, pot avea o rată de succes mai mare decât cele fabricate din alte materiale.
 • Calitatea și cantitatea de os disponibilă: În cazul în care cantitatea sau calitatea oaselor din maxilar sau din gură este insuficientă, acest lucru poate afecta rata de succes a implantului dentar.
 • Îngrijirea postoperatorie: Îngrijirea corespunzătoare a implantului dentar după intervenție poate fi esențială pentru rata de succes a acestuia.

În general, cu o planificare adecvată, o tehnologie modernă și o îngrijire corespunzătoare, implanturile dentare au o rată ridicată de succes și pot fi o opțiune excelentă pentru înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați. 

Procedura de introducere a implantului dentar

Cele mai citite articole

Procedura de introducere a unui implant dentar implică mai multe etape și poate varia ușor în funcție de cazul individual al pacientului și de planul de tratament stabilit de medicul dentist. 

În general, procedura de introducere a unui implant dentar include următoarele etape:

 1. Evaluarea inițială: Medicul dentist efectuează o evaluare a stării de sănătate a danturii și a oaselor maxilare, utilizând radiografii și scanări CT, pentru a determina dacă implantul dentar este o opțiune potrivită pentru pacient.
 2. Intervenția chirurgicală: În timpul procedurii chirurgicale, medicul dentist va face o incizie în gingie și va introduce implantul dentar în osul maxilar sau mandibular. După introducere, implantul dentar va fi acoperit cu o proteză dentară temporară.
 3. Perioada de vindecare: După intervenția chirurgicală, este necesară o perioadă de vindecare, care poate dura de obicei între 2 și 6 luni, în timpul căreia implantul dentar se va integra cu oasele maxilare sau mandibulare.
 4. Montarea bontului: După perioada de vindecare, medicul dentist va monta abutmentul (bontul) pe implantul dentar, care va conecta implantul dentar cu coroana dentară.
 5. Montarea coroanei dentare: În ultima etapă, medicul dentist va monta coroana dentară permanentă pe bontul care este conectat cu implantul dentar.

Este important să urmezi toate instrucțiunile medicului dentist cu privire la îngrijirea postoperatorie și să efectuezi controale regulate la cabinetul stomatologic pentru a asigura o vindecare corespunzătoare și o funcționare adecvată a implantului dentar.

Cât durează operația de implant dentar

Durata unei operații de implant dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Gradul de complexitate al intervenției: Unele cazuri pot necesita intervenții suplimentare, cum ar fi o intervenție de augmentare osoasă sau de sinus lift, care pot crește timpul total al procedurii.
 • Experiența și calificările medicului dentist: Un medic dentist experimentat poate realiza procedura cu mai multă eficiență și într-un timp mai scurt.

În general, o operație de implant dentar poate dura între 30 min și 2 ore, în funcție de situația individuală a pacientului și de planul de tratament stabilit de medicul dentist. 

Este important să discuți cu medicul stomatolog  pentru a afla mai multe informații despre durata și detaliile procedurii de implant dentar.

Cele mai citite articole