Meniu

Cand trebuie sa mergi sa faci un test pentru determinarea anticorpilor anti COVID-19

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 12

Simti ca si cand ai avea simptomele unei infectari cu SARS-CoV-2 si nu stii ce sa faci pentru a scapa de ganduri. Poate chiar esti infectat, dar exista si posibilitatea sa fie doar o raceala. Cel mai bun raspuns este un test imunologic, care va arata daca aveti anticorpi anti COVID-19. Aceste teste pot fi facute in Centrele GRAL Medical.

Daca veti face un test pentru determinarea anticorpilor anti COVID-19 aveti toate sansele sa aflati daca ati fost infectat sau daca sunteti infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Ce arata anticorpii IgM si anticorpii IgG

Asadar veti afla daca aveti anticorpii anti SARS-CoV-2 IgM care apar in momentul in care ati luat contact cu boala si sunt primii anticorpi care apar, inca din faza acuta a bolii. Pot fi detectati si anticorpii anti SARS-CoV-2 IgG, acestia pot aparea in faza acuta a bolii si vor persista pana la cateva luni in organism. Deci ati avut COVID-19, veti afla prin testul care identifica anticorpii IgG daca ati fost infectat. Daca aflati ca aveti anticorpii anti SARS-CoV-2 IgG atunci sunteti protejat pentru virusul SARS-CoV-2.  

Pentru orice test care determina anticorpii anti COVID-19 veti face analize de sange.

Testele pentru determinarea anticorpilor anti COVID-19

Cele mai citite articole

In Centrele GRAL Medical poti face mai multe teste pentru anticorpii anti COVID-19.

  • Testele cantitative pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgM si IgG identifica anticorpii care apar dupa infectarea cu SARS-CoV-2.
  • Teste de determinare a anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG cantitativi care vor detecta prezenta atat a anticorpilor neutralizanti impotriva proteinei Spike care apar dupa vaccinare, cat si anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG care apar cand boala este prezenta. Pot fi detectati in organism si dupa cateva luni de la vaccin sau de la vindecare.
  • Testele calitative sunt cele prin care afli daca in organism exista sau nu anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM si IgG, rezultatul fiind sub forma de negative sau pozitiv.

Testele cantitative sunt eliberate in 48 de ore. Pentru a sti daca ai sau nu anticorpi IgM si IgG programeaza un test la Centrele Gral Medical. Poti sa vii insa si fara programare, in orarul recoltarii pentru analize.

Testele cantitative sunt recomandate pacientilor asimptomatici, pentru cei care au intrat in contact cu o persoana care are COVID-19, pentru cei care sa doneze plasma, dar si pentru cei care vor sa vada stadiul imunitatii organismului dupa vaccinare sau dupa boala.

Rezultatul testului pentru determinarea anticorpilor anti COVID-19

Rezultatele testelor vor fi interpretate in context clinico-epidemiologic de catre medic, si corelate cu rezultatul testului RT-PCR Covid-19, acolo unde este necesar.

Pentru programari sau mai multe informatii, va rugam  sa sunati la 031 1000 200 sau ne puteti contacta prin email la programari@gralmedical.ro. De asemenea, puteti lasa un mesaj si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/GralMedical.servicii.medicale

Cele mai citite articole