Meniu

Cadre de mers: Tipuri și mod de alegere

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

o lună în urmă 6

Atunci când te confrunți cu probleme de mobilitate, este important să găsești dispozitivul ajutător pentru mers potrivit, pentru a te ajuta să te deplasezi cu ușurință. Printre opțiunile disponibile se află cadrele de mers, care sunt concepute pentru a sprijni și îmbunătăți deplasarea.

Atunci când te confrunți cu probleme de mobilitate, este important să găsești dispozitivul ajutător pentru mers potrivit, pentru a te ajuta să te deplasezi cu ușurință. Printre opțiunile disponibile se află cadrele de mers, care sunt concepute pentru a sprijni și îmbunătăți deplasarea.

Ele sunt de mare ajutor persoanelor în vârstă, care au probleme de echilibru sau care au suferit o intervenție chirurgicală, ce le afectează mobilitatea. De asemenea, ele recomandate celor care se confruntă cu dificultăți locomotorii sau neurologice.

Tipuri de cadre de mers

Fie că ai nevoie de un rolator ortopedic sau de un cadru de mers, pentru a alege modelul corect, îți recomandăm să iei în considerare tipurile disponibile și avantajele acestora.

Iată care sunt tipurile de cadre de mers pe care le poți alege:

Cadre de mers fixe

Acestea sunt cele mai comune cadre de mers, potrivite persoanelor care au nevoie de un nivel ridicat de suport. Dat fiind faptul că sunt lipsite de roți, ele trebuie să fie ridicate pe durata deplasării. În plus, sunt perfecte pentru a fi utilizate acasă, dar și în exterior.

Cele mai citite articole

Cadre de mers pliabile

Fiind ușor de transportat și de depozitat, cadrele de mers pliabile sunt potrivite pentru deplasarea în exteriorul locuinței. Ele pot fi alese de persoanele care au nevoie temporară de un cadru de mers sau de cele care călătoresc des, întrucât se pliază și pot fi păstrate cu ușurință în mașină.

Cadre de mers cu roți

Datorită faptului că aceste cadre sunt echipate cu două sau patru roți, ele permit deplasarea mai ușoară, fără să fie necesară ridicarea lor. Dat fiind faptul că nu oferă un suport standard, ele nu sunt potrivite persoanelor care nu au nicio siguranță pe picioare.

Cadru rolator ortopedic

Acestea sunt echipate cu trei sau patru roți, dar și cu frână, motiv pentru care sunt perfecte atât pentru cei cu probleme locomotorii, cât și pentru cele temporare. În plus, ele dispun de posibilitatea de reglare a vitezei, fiind totodată ușor de manevrat și de depozitat. De aceea, un cadru de mers rolator poate fi ales atunci când se dorește o deplasare ușoară și confortabilă.

Alege cadrul de mers potrivit pentru tine, în funcție de dificultatea locomotorie cu care te confrunți, dar și de confortul dorit. Deplasarea va fi mai ușoară alături de un dispozitiv care este ușor de utilizat, ce îți oferă sprijinul de care ai nevoie.

Citește și articolul Cum sa te mentii in forma chiar si la batranete.

Articol redactat de agenția Campaigns.

Cele mai citite articole