Meniu

Beneficiile măștilor de față pentru tenul tău

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 ani în urmă 9

Măstile faciale aduc un plus de nutrienți tenului tău, completând, astfel, rutina de îngrijire. Măștile pentru ten sunt amestecuri de diferite ingrediente, iar consistența acestora este variată. Diferite sunt și beneficiile, fiindcă acestea depind de ingredientele din conținutul unei măști. De altfel, ingredientele trebuie alese în funcție de tipul de ten. 

O mască facială este un produs eficient în hrănirea rapidă a pielii. Aceasta se aplică în câteva secunde și se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, iar efectele sunt imediate. Măștile faciale nu se utilizează zilnic, ci de maxim trei ori pe săptămână. De ce ar trebui să incluzi măștile de față în rutina ta de îngrijire a tenului? Află din rândurile de mai jos:

Ajuta la hidratare

Măștile de față cresc eficient cantitatea de apă din piele și ajută la reținerea acesteia în pielea tenului, ceea ce le face perfecte, mai ales, pentru persoanele cu ten uscat. După folosirea unei măști, pielea capătă un aspect mai sănătos și mai tânăr. De asemenea, machiajul arată mult mai bine pentru că tenul este hidratat optim.

Deblochează porii

Măștile de față, în special, cele exfoliante, curăță în profunzime, înlăturând impuritățile acumulate la nivelul porilor. Aceste impurități ーresturi de fond de ten, bacterii sau praf favorizează apariția punctelor negre și a acneei. Bineînțeles, trebuie să utilizezi și alte produse pentru curățarea eficientă a porilor, cum ar fi cleanserul, care trebuie utilizat zilnic, sau exfoliantul, care trebuie utilizat o data sau de doua ori pe săptămână. Totuși, uneori, aceste produse nu reușesc să curețe în profunzime. Din acest motiv, o masca facială exfoliantă poate fi de ajutor și din acest punct de vedere.

Ameliorează hiperpigmentarea

Cele mai citite articole

Măștile îmbunătățesc nuanța feței și o uniformizează, mai ales, dacă au ingrediente cu acest efect, cum ar fi vitamina C. Dacă te confrunți cu pete pigmentare sau tenul tău are o culoare neuniformă, acestea ar putea fi soluția pentru tine. Nu numai că măștile vor uniformiza nuanța tenului, ci vor oferi pielii și o strălucire aparte. 

Estompează ridurile fine

Măștile faciale sunt special create să confere tenului un aspect mai plin și mai neted. Imediat după utilizarea uneia, vei putea observa îmbunătățirea semnificativă a structurii pielii. Ridurile fine devin mai puțin vizibile, iar pielea pare mai tânără și mai sănătoasă. Bineînțeles, acest lucru este influențat și de ingredientele măștii utilizate. Spre exemplu, cele care conțin acid hialuronic sau colagen ajută la creșterea elasticității pielii și au efect antiîmbătrânire. 

Îmbunătățesc aspectul tenului

Mastile de fata ajuta la îmbunătățirea tenului imediat după utilizare, dar și pe termen lung. Rezultatul utilizării unei măști faciale este un ten sănătos, tânăr și ferm. Beneficiile aduse diferă în funcție de ingredientele din conținutul măștii. De aceea, aceasta trebuie aleasă cu grijă. De asemenea, îmbunătățind structura pielii, influențezi și modul în care aceasta primește nutrienții din alte produse de îngrijire. Cu alte cuvinte, tenul va putea absorbi mai ușor ingredientele produselor pentru ten, datorită utilizării regulate a măștilor faciale. 

Te ajută să te relaxezi

Nu în ultimul rând, o mască facială îți oferă 20 de minute de relaxare totală. Aplicarea unei măști de față nu este doar un răsfăț pentru piele, ci și pentru tine, din punct de vedere psiho-emoțional. Nu uita că stresul favorizează apariția ridurilor, deci, această modalitate de relaxare asigură beneficii duble, din această privință. Prin urmare, în timp ce aștepți ca masca să-și facă efectul, poți lua o pauză de la tot ceea ce te stresează și te poți bucura de cateva minute de liniște. Ține ochii închiși și ascultă, încet, o muzică relaxantă. Rezultatul se va vedea pe fața ta.

Așadar, masca facială este un produs de îngrijire a tenului care nu trebuie să lipsească din rutina ta. Totuși, nevoile fiecărui ten sunt diferite. Alege masca doar în funcție de ingredientele de care tenul tău are nevoie și răsfață-te cu aceasta de maxim trei ori pe săptămână. 

Cele mai citite articole