Meniu

Alege cel mai bun test de coronavirus

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

4 ani în urmă 8

Azi se poate efectia testul de coronavirus chiar si acasa, fara a mai fi nevoie de a merge la un cabinet particular sau la spital. Avand in vedere ca puteti face o testare pcr, veti scapa de nevoia de a mai ajunge la medic.

Efectuarea testului

Testul rapid de COVID-19 este un test imunocromatografic, acesta fiind bazat pe nanoparticule de aur. El este folosit pentru a depista infectia, in cazul in care aceasta s-a produs. Testul masoara asadar nivelul anticorpilor de IgM si IgG din sange, sangele fiind colectat atat din deget, cat si din vena, ser sau chiar plasma. Aceste chituri de testare sunt foarte precise, ele oferind si avantajul usurintei in utilizare.

Rezultatele testelor pot fi observate chiar si cu ochiul liber dupa aproximativ 10 minute. Testul este responsabil asadar pentru detectarea prezentei anticorpilor. Anticorpii sunt proteine specifice aparute ca raspuns la infectii. Anticorpii apar si in sangele persoanelor testate dupa infectie.

Alte aspecte

Cele mai citite articole

Acest test coronavirus este unul eficient, el detectand cu usurinta anticorpii din organism. El detecteaza daca o persoana a avut sau nu un raspuns imunitar la COVID-19, indiferent daca pacientul respectiv a avut sau nu simptome de COVID 19. Acest test are o importanta mare la detectarea persoanelor cu putine simptome sau fara.

Avand in vedere si faptul ca in momentul de fata un test coronavirus este tot ceea ce avem disponibil, vaccinul neffind inca disponibil, cea mai buna metoda de a combate infectia este izolarea. Se intampla asadar ca un numar mare de oameni sa aiba simptome. Acesta este motivul pentru care diagnosticul rapid este unul cat se poate de important.

Testarea este foarte utila pentru ca ajuta comunitatea sa identifice, dar si sa izoleze in cel mai scurt timp suspectii care ar putea avea COVID-19. Se poate afla foarte rapid daca ati fost infectati cu coronavirus folosind un astfel de test. Daca banuiti ca sunteti infectat, de cele mai multe ori primiti sfatul de a nu merge la spital sau la medic pentru ca riscati sa infectati si alte persoane, chiar si angajatii care au nevoie de serviciile medicale. Cu toate acestea insa, trebuie sa stiti despre acest test ca el este unul complementar, fiind recomandat pentru detectarea calitativa a anticorpilor.

Daca se identifica un rezultat pozitiv, dupa ce s-a efectuat acest test coronavirus, rezultatul respectiv trebuie confirmat si prin alte metode. Un astfel de test are un pret de 138 de lei, iar expedierea sa se face in cel mai scurt timp, de aceea veti ajunge in posesia sa rapid si fara probleme. Pentru a obtine acest test, plata va fi achitata in online, iar testul va ajunge in cel mai scurt timp la voi, el fiind alegerea ideala in aceasta perioada.

Cele mai citite articole