Meniu

6 tipuri de afecțiuni și boli ce pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

1 an în urmă 103

6 tipuri de afecțiuni și boli ce pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei

Kinetoterapia este un tip de terapie care se bazează pe exercițiile fizice și activitățile de recuperare prin mișcare pentru a trata diferite afecțiuni sau pentru a îmbunătăți mobilitatea și forța, dar pentru a trata o varietate de afecțiuni, cum ar fi  boli ale aparatului locomotor, afecțiuni reumatice, boli neurologice, boli metabolice etc.

Kinetoterapia se poate face într-o varietate de moduri, inclusiv prin exerciții de stretching, îmbunătățirea echilibrului și coordonarea, precum și prin utilizarea unor echipamente speciale, cum ar fi bicicletele ergonomice sau benzi elastice. Ședințele de kinetoterapie sunt conduse de către kinetoterapeuți calificați precum sunt cei de la Fiziolife.ro , care vor lucra cu fiecare pacient în mod individual pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat care să ajute fiecare pacient în parte, să își atingă obiectivele de recuperare.

6 tipuri de afecțiuni și boli ce pot fi tratate cu ajutorul kinetoterapiei

Cu toate că kinetoterapia ajută în foarte multe afecțiuni și boli iată câteva dintre acestea. 

În cazul în care suferi de unele dintre bolile sau afecțiunile din lista de mai jos poți apela cu încredere la ședințe de kinetoterapie pentru a te recupera cât mai rapid și într-un mod eficient.

Boli ale aparatului locomotor

În acest caz vorbim de boli ortopedice sau posttraumatice precum entorsele, luxațiile, fracturile, edemul dar și probleme de musculatură precum contractura musculară.

De asemenea kinetoterapia poate ajuta în cazul torticolisului, herniei de disc sau chiar tendinitelor și în caz de lombosciatică.

Tulburări la copii și adolescenți de statică vertebrală

Kinetoterapia ajută și în cazul copiilor și adolescenților care suferă de scolioze, cifoze sau rectitudine.

Afecțiuni reumatice

Dacă ai fost diagnosticat cu artroză, spondilită, artrită sau poliartrită reumatoidă atunci poți să o apelezi la o ședință de kinetoterapie pentru a reduce simptomele și a ameliora durerile provocate de aceste afecțiuni și boli.

Cele mai citite articole

Boli neurologice și neuropsihice

În cazul unui accident vascular cerebral sau a unei paralizii, recuperarea poate fi făcută cu ajutorul kinetoterapiei, dar și în cazul bolilor degenerative și inflamatorii ale sistemului nervos.

De asemenea a kinetoterapia poate ajuta în cazul stresului, anxietății și depresiei.

Boli ale aparatului cardiovacular și respirator

Fie că vorbim de o insuficiență venoasă, de o arteriopatie dar și de astm sau bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC), kinetoterapia te poate ajuta în toate aceste cazuri.

Boli metabolice

Kinetoterapia are un rol benefic în recuperare inclusiv în cazul în care suferi de obezitate și poate fi folosită chiar și atunci când vrei pur și simplu să previi anumite afecțiuni sau boli și să te menții într-o formă fizică optimă.

Când ai nevoie de ședințe de kinetoterapie?

Poți apela la ședințe de kinetoterapie dacă suferi de orice afecțiune care îți afectează mobilitatea sau forța fizică pe lângă cele menționate mai sus. 

De exemplu, dacă ai suferit o leziune la genunchi care te face să te simți instabil kinetoterapia te poate ajuta să te recuperezi și să-ți îmbunătățești mobilitatea dar și să îți recapeți stabilitatea și încrederea în forțele proprii. 

De asemenea, poți beneficia de ședințe de kinetoterapie dacă vrei să-ți îmbunătățești performanțele fizice sau dacă vrei să previi leziunile și să te menții în formă.

Faptul că vei fi ghidat de un specialist în aceste ședințe, pe care le poți face inclusiv la domiciliu prin intermediul terapiei online, te vei asigura că îți vei atinge obiectivele și că te vei folosi de posturi și exerciții corecte din punct de vedere medical.

Cele mai citite articole