Primăvara nu este departe: temperaturile de primăvară nu numai că ridică starea de spirit, dar, mai ales, te invită să petreci mai mult timp în aer liber. Vrei să încerci un nou sport în aer liber, dar nu ai idee? Pentru tine, au fost adunate cele mai populare 5 sporturi pe care să le faci în aer liber, de la clasice, cum ar fi ciclismul și alergatul, până la sporturi inovatoare, cum ar fi Trail running. Un lucru este sigur: cu siguranță există ceva pentru toată lumea. Lasă-te inspirat de numeroasele sporturi interesante pe care să le faci în aer liber, pentru că există atât de multe motive bune, pentru care ar trebui să petreci timpul în natură. Am adunat 5 sporturi populare care sunt perfecte pentru afară.
Ciclism
Unul dintre sporturile care pot fi practicate în aer liber, este ciclismul. Poți să faci asta, fără probleme, chiar și cu cea mai bună bicicletă pliabilă. Chiar dacă crezi sau nu, toamna și primăvara sunt momentele cele mai bune pentru a practica ciclism, deoarece temperaturile nu sunt foarte ridicate. Desigur, va trebui să porți întotdeauna îmbrăcăminte adecvată. Nu vei avea scuze, din moment ce acest sport poate fi practicat atât în oraș, cât și parcurgând trasee diferite. Ciclismul îți va îmbunătăți tonusul muscular, îți va întări pelvisul și coapsele. În plus, sistemul circulator se va îmbunătăți și îți vei lua rămas bun de la celulită.
Alergat
Activitățile în aer liber sunt mult mai intense. În primul rând, terenul de pe potecile din parc este denivelat și va trebui să alergi în sus cu o încărcătură dublă, ceea ce înseamnă că vei arde mai multe calorii. În al doilea rând, arderea grăsimilor se produce mai rapid decât în sala de sport înfundată a celui mai apropiat centru de fitness. Cel mai popular sport, garantat că arde cele mai multe calorii pe antrenament. Lucrezi la tehnica alergării, întărești ligamentele și mușchii, dezvolți anduranța și rezistența la viteză, pentru a depăși în siguranță orice distanță, pregătindu-te pentru maratoane, semi-maratoane și alte curse. Pentru jogging, alege pantofi speciali pentru alergare și forma după gustul tău. Iar dacă vremea de afară nu este tocmai prietenoasă, poti alege o bandă de alergat. Vezi mai multe detalii despre banda de alergare. Acum să trecem la ceva mai special, sportul numarul 3.
Trail running
Cele mai citite articole
Trail running -ul este la fel de potrivit pentru începători ca și pentru alergătorii avansați. Nu trebuie să fii un profesionist pentru a începe alergarea pe traseu. Nici nu trebuie să călătorești în munți pentru a începe să alergi pe trasee, deoarece există trasee bune chiar și în majoritatea orașelor mari. Tot ce trebuie să faci este să cauți zone relevante, asociații de alergare sau hărți de drumeții ale orașului. În comparație cu alergarea pe stradă, corpul trebuie să se adapteze la diferitele condiții ale solului. În acest fel, corpul tău ajunge să cunoască noi modele de mișcare și poate astfel preveni rănile pe termen lung. Prin urmare, alergarea pe trail este recomandată și ca un antrenament alternativ pentru alergătorii experimentați. Un alt avantaj este imersiunea în natură, care de multe ori nu se încadrează la alergare pe stradă.
Yoga
Yoga este cel mai bun mod de a practica sport în aer liber. Este mult mai plăcut să faci yoga și să meditezi la aer curat. Fiind mai aproape de natură, îți va fi mai ușor să te adaptezi la valul potrivit și să simți armonia lumii din jurul tău. Tratează zonele expuse ale corpului cu soluții care resping insectele, astfel încât nimic să nu interfereze cu concentrarea asupra senzațiilor interne. Pentru yoga, ai nevoie doar de o saltea specială.
Cel mai important lucru în yoga este regularitatea. Dezvoltă-ți regimul de exerciții și încearcă să nu ratezi antrenamentele. Yoga nu tolerează violența împotriva ta – așa că dacă te simți rău sau obosit, fă cât mai multe exerciții. Cel mai bun moment pentru a face exercițiile este atunci când tocmai te-ai trezit sau seara, după ce ai făcut toată munca. Ora ideală este considerată a fi răsăritul și apusul soarelui, și cu toate acestea, această opțiune nu este posibilă pentru toată lumea, astfel încât antrenamentele sunt permise la orice oră convenabilă.
Antrenament funcțional
Cu alte cuvinte, pregătire fizică generală. Include exerciții statodinamice, exerciții de echilibru pe platforme instabile, întărirea mușchilor stabilizatori, exerciții de sărituri, antrenament cardio, antrenament de forță și exerciții care vizează întărirea sistemului musculo-scheletic. Antrenamentul funcțional trebuie inclus în programul de antrenament al oricărui sportiv, deoarece rezultatul maxim poate fi obținut numai pe fundalul unei îmbunătățiri versatile a calităților fizice, prin dezvoltarea și crearea unei baze funcționale.