Meniu

5 moduri simple prin care să ai grijă de sănătatea ochilor

Articol scris de

Numele meu este Ioana Matei și sunt un content writer dornic de cunoaștere, cu o dorință acerbă de a excela.
Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în anul 2015.

3 luni în urmă 1

Sănătatea ochilor nu trebuie neglijată, chiar dacă în aparență vederea nu este afectată de vreo afecțiune oculară. Pe lângă controlul optometric periodic, pentru depistarea în fază incipientă a problemelor, purtarea ochelarilor de soare în exterior, chiar și în perioadele întunecate, alimentația sănătoasă și pauzele frecvente de la ecranele moderne sunt metode simple de îngrijire a ochilor și a vederii.

1. Protejează-ți ochii de soare

Protecția ochilor împotriva radiațiilor ultraviolete (UV) este deosebit de importantă pentru a menține sănătatea oculară pe termen lung. Expunerea prelungită și necontrolată la radiații UV poate duce la diverse afecțiuni oculare grave, precum cataracta și degenerescența maculară.

Pentru protejarea ochii de radiațiile UV, ai nevoie de ochelari de soare cu protecție UV. Aceștia oferă o barieră de protecție împotriva radiațiilor nocive. Cu toate acestea, nu toți ochelarii de soare sunt la fel. Cei de calitate ar trebui să blocheze 99-100% din radiațiile UVA și UVB. În plus, ochelarii cu lentile polarizate pot reduce strălucirea, iar cei cu lentile închise la culoare pot oferi un confort suplimentar în zilele însorite. De aceea, îți spunem că poți comanda online ochelari de soare Police de la Lensa.ro, pentru o experiență completă de protecție și vizibilitate îmbunătățită. 

2. Ia pauze frecvente când lucrezi la calculator

Privitul îndelungat la ecranele digitale poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății oculare. Expunerea prelungită la ecrane poate cauza oboseală oculară și disconfort. 

Într-o lume în care munca și divertismentul sunt tot mai legate de utilizarea ecranelor digitale, este important să nu uiți să iei pauze regulate, pentru a preveni suprasolicitarea ochilor. O metodă eficientă de a combate tensiunea oculară este regula 20-20-20. Aceasta sugerează că, pentru fiecare 20 de minute petrecute privind în fața unui ecran modern, ar trebui să îți odihnești ochii privind la un obiect situat la cel puțin 20 de picioare distanță (aproximativ 6 metri), timp de 20 de secunde.

3. Efectuează examene regulate de vedere

O vizită anuală la optometrist nu ar trebui neglijată, deoarece aceasta poate ajuta la depistarea precoce a oricăror probleme oculare sau afecțiuni. În cadrul acestor examene, o serie de afecțiuni oculare comune, cum ar fi miopia, hipermetropia, astigmatismul și glaucomul, pot fi identificate. Înțelegerea simptomelor și a factorilor de risc pentru aceste afecțiuni poate ajuta la promovarea unei mai bune sănătăți oculare.

Dacă optometristul spune că nu ai nevoie de ochelari de vedere sau lentile de contact, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să îți protejezi ochii cu ochelari de soare în aer liber. Pentru femeile cochete, și nu numai, există ochelari de soare de damă Police SPLA15 06FV, stil fluture, cu ramă neagră și lentile gradient. 

Cele mai citite articole

Și dacă ai fost diagnosticată cu un viciu de refracție sau o afecțiune oculară, specialistul îți poate recomanda ochelari de soare de calitate cu dioptriile aferente, pentru protecție împotriva razelor soarelui, vedere clară și corectă.

4. Menține o dietă echilibrată și sănătoasă

Există anumite nutrienți care joacă un rol crucial în menținerea vederii și prevenirea afecțiunilor oculare. Vitaminele A, C și E, zincul și acizii grași omega-3 sunt doar câteva dintre aceste substanțe nutritive esențiale. O dietă bogată în acești nutrienți poate contribui semnificativ la sănătatea ochilor. 

Este recomandat să incluzi în dietă alimente din toate grupele, cu accent pe fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. De asemenea trebuie să limitezi consumul de alimente procesate, zahăr, sare și grăsimi nesănătoase, dar și să bei suficientă apă. 

5. Păstrează o igienă bună a ochilor

Spălarea mâinilor cu apă și săpun este vitală pentru prevenirea infecțiilor oculare, deoarece mâinile nespălate pot aduce în contact cu ochii numeroși germeni și bacterii. În plus, produsele utilizate pentru curățarea tenului, machiere și demachiere au, la rândul lor, o influență semnificativă asupra sănătății ochilor. Femeile cunosc aceste aspecte destul de bine. 

Bărbații trebuie să înțeleagă că și ochii lor necesită îngrijire adecvată și protecție împotriva infecțiilor. Mai mult, bărbații au nevoie de ochelari de soare când stau în aer liber. Neprotejarea ochilor poate conduce la apariția primelor probleme, iar dacă la acestea mai adăugăm și atingerea ochilor cu mâinile murdare, situația devine mult mai gravă.

Am făcut recomandări doamnelor și domnișoarelor pentru ochelari de soare. Este rândul domnilor, așadar, atragem atenția asupra ochelarilor de soare de bărbați Police SPLF13 0509, rectangulari, cu rame gri din metal și lentile gradient, potriviți indiferent de stil și personalitatea posesorului. Pentru un look aparte, protecție completă, siguranță, calitate, rezistență și câmp vizual îmbunătățit, ochelarii de la acest brand celebru sunt accesoriile perfecte!

Prin urmarea acestor sfaturi simple și adoptarea unor obiceiuri sănătoase pentru ochi, poți contribui la menținerea unei vederi bune și la prevenirea afecțiunilor oculare pe termen lung. De la sesizarea primelor simptome neplăcute, mergi la control optometric și respectă indicațiile specialistului!

Cele mai citite articole