"Profesionalismul personalului medical de la Centrele Euromedic România reprezintă de azi pentru mine, o certitudine."Ioana, Bucureşti
Scintigrafie

GAMMA

Examinarea scintigrafică este o metodă de investigaţie modernă ce permite detectarea a numeroase afecţiuni care se regăsesc atât la scară structurală cât şi funcţională a organelor sau sistemului osos, precum şi a unor procese funcţionale şi patologice ale organelor examinate cum sunt: inflamaţiile, sângerările, infecţiile sau tumorile.

Metoda de examinare scintigrafică este atraumatică pentru pacient şi foloseşte tehnica detectării emisiei unei substanţe de tip radiotrasor - ce prezintă afinitate ridicată pentru un anumit tip de organ sau ţesut - introdusă în organism anterior examinării.

Investigaţie disponibilă în reţeaua Euromedic România în cadrul Centrelor medicale Euromedic din:

Scintigrafia este o metodă cu o largă aplicabilitate pentru diagnosticarea unei plaje extinse de afecţiuni structurale sau patologice, acolo unde investigaţiile ecografice, de radiologie convenţională, computer tomograf, sau RMN nu furnizează informaţii suficiente.

Investigaţiile de scintigrafie de perfuzie cardiacă, cerebrală, a plămânului, scintigrafie osoasă şi cea a rinichiului cu DTPA sunt cele mai răspândite metode de diagnosticare ale medicinii nucleare în întreaga lume.

 

Pregătirea pacientului:

  • Pacientul va sosi la clinică cu circa 30 minute înaintea efectuării investigaţiei propriu-zise.
  • Este necesar ca pacientul să aducă şi să prezinte medicului specialist Euromedic dosarul său medical complet, imaginile CT/ RMN/ ecografice şi rezultatele investigaţiilor anterioare.
  • Pacientului i se va administra intravenos, substanţa cu radiotrasor.
  • În funcţie de intervalul de timp în care radiotrasorul se va acumula în organul supus studiului, pacientul va putea începe procedura de investigaţie. Timpul de aşteptare poate varia de la câteva minute în cazul scintigrafiei hepatice, până la 2-3 ore în cazul scintigrafiei osoase.
  • Pacientul va trebui să completeze şi să semneze Declaraţia de Acord pentru efectuarea investigaţiei înainte de procedură.

 

Solicitare programare:
Tarife
Suntem dedicaţi în a oferi cel mai bun raport preţ/calitate pentru toate tipurile de servicii medicale sau investigaţii disponibile la Euromedic România.
Centrele Euromedic
Oferim servicii medicale clinice, investigaţii imagistice şi de medicină nucleară în Centrele Euromedic România din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Medgidia, Petroşani, Iaşi şi Focşani .