"Am făcut un PET/CT la Euromedic Bucureşti. Empatia personalului Euromedic, pe care am resimţit-o pe deplin, m-a ajutat să trec mai uşor peste complexitatea investigaţiei."George, Iaşi
Întrebări Frecvente - RMN
FAQ
1. Este RMN-ul sigur?

O investigaţie prin RMN este o procedura atraumatică, noniradiantă iar până în prezent nu sunt cunoscute riscuri sau efecte secundare asociate rezonanţei magnetice nucleare.

Este recoamdat ca să consultaţi înainte efectuării investigaţiei RMN fie medicul Dvs. personal/ de familie/ Specialist, fie medicul Euromedic dacă sunteţi o femeie însărcinată, sau dacă de curând aţi suferit o intervenţie chirurgicală care a impus folosirea de elemente protetice din materiale metalice sau altele similare. Este de asemenea recomandat ca în cazul în care aţi fost supus unei intervenţii chirurgicale să se scurgă suficient timp pentru ca zona incizată să se vindece înaintea efectuării acestei investigaţii.

Înaintea efectuării unei investigaţii RMN, vă rugăm să consultaţi medicul Dvs. sau personalul Euromedic România, dacă oricare din afirmaţiile de mai jos este adevărată:

  • Aveţi stenturi metalice
  • Aveţi valve metalice
  • Aveţi un stimulator cardiac (pacemaker)
  • Implanturi ale urechii interne(ex. implant Cochlear)
  • Aveţi un stimulator neurologic
  • Aveţi fragmente metalice în ochi ca urmare a unui accident anterior

Dacă există reziduuri metalice în ochiul Dvs. datorită unui accident anterior şi nu aţi facut un control oftalmologic detaliat înaintea investigaţiei RMN, este necesară efectuarea unei radiografii oftalmologice, care sa constate că nu mai există fragmente metalice remanente.

2. Ce se întâmplâ dacă am plombe sau proteze dentare metalice ?

Examinarea RMN se poaet face dacă materialul folosit la plombare sau suportul protezei este de altă natură decât cea magnetometalică.

3. Trebuie să mă pregătesc pentru o examinare RMN ?

In general there is no preparation necessary for an MRI scan. Unless otherwise instructed, you can eat and drink normally and take any regular medication. You will be asked to read our information leaflet and complete a short safety questionnaire prior to your exam. Both of these can be downloaded on this website prior to your scan.

4. Ce se întâmplă în timpul investigaţie RMN ?

În verea examinării veţi fi rugat/ă să vă aşezaţi pe masa de consultaţie care vă va oferi comfortul maxim posibil. Vi se va înmâna un dispozitiv de alarmă pe care îl puteţi folosi pentru a  contacta radiooperatorul în timpul examinării în caz de necesitate. Pe întrega durată a examinării veţi auzi zgomote specifice de funcţionare ale aparatului. Acestea sunt zgomote normale de funcţionare ale aparatului. Pe întreg parcursul procedurii nu veţi simţi nici un disconfort, nici o durere. Aparatul este fix şi este deschis la ambele capete şi nu se poate închide accidental.

Vă vor fi înmânate - după caz - căşti de protecţie fonică şi puteţi să alegeţi dacă în timpul procedurii doriţi să ascultaţi muzică.

5. Este RMN-ul dureros ?

Absolut deloc. RMN este o procedura complet atraumatică, noniradiantă şi noninvazivă. Trebuie să puteţi să staţi nemişcat şi perfect culcat pe masa de consultaţie. Dacă nu puteţi îndeplini această condiţie, vă rugăm să comunicaţi acest aspect personalului Euromedic, înaintea începerii investigaţiei.

6. Cât va dura un RMN ?

În cazul investigării unui singur segmnet al organismului Dvs. procedura durează aproximativ 15 minute. trei segmente sau investigarea unui element osos va dura normalmai mult. Durata examinării depuinde şi tipul de examinare scontată - de ex. durează mult mai mult să obţii imagini de înaltă rezoluţie pentru secţiuni anatomice relativ mici.

7. Cum voi primi rezultatele ?

Mediul radiolog vă va pune la dispoziţie un raport medical în care va înscrie detaliile investigaţiei, rezultatele şi indicaţiile sale, pe care îl va adresa medicului Dvs. trimiţător.

8. Dacă sunt o persoană clustrofobă ?

Toate echipamentele RMN din cadrul Euromedic România sunt aparate specifice cu deswchidere mai mare decât cele standard, special pentru a preîntâmpina aceste situaţii. Înaintea procedurii veţi primi un butom de panică cu ajutorul căruia veţi putea opri investigaţia în cazul în care veţi constata probelem de acest gen.

9. Există efecte secundare în cazul RMN-ului ?
  • Nu sunt cunoscut până la această oră efecte secundare înm cazul unei investigaţii RMN. Metoda de diagnosticare nu foloseşte radiaţie X.
  • Este necesar ca să vă păstraţi poziţia imobilă pe o perioadă mai lungă de timp.  However you will be required to lie perfectly still for relatively long periods. Dacă nu puteţi îndeplini condiţie o altă metodă de diagnostic vă va fi recomandată.
  • Nu este posibil efecuarea unui RMN în cazul în care posedaţi stenturi, proteze metalice, valve cardiace metalice, stimulatoare cardiace, implanturi cohleare, stimulatoare neuroelectrice sau frgmente metalice în ochi.
10. Pot face un RMN dacă sunt însărcinată ?

În mod general nu este recomandată efectuatuarea unui RMN în aacest caz. Vă rugăm să comunicaţi personalului Euromedic România, suspiciunea de graviditate înaintea procedurii.

11. Pot face un RMN dacă am proteză, implanturi dentare sau plombe ?

Da, în majoritatea acestor cazuri este posibilă efectuarea investigaţiei RMN.

Solicitare programarea:
Tarife
Suntem dedicaţi în a oferi cel mai bun raport preţ/calitate pentru toate tipurile de servicii medicale sau investigaţii disponibile la Euromedic România.
Centrele Euromedic
Oferim servicii medicale clinice, investigaţii imagistice şi de medicină nucleară în Centrele Euromedic România din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Medgidia, Petroşani, Iaşi şi Focşani .